VAN AMSTERDAM DUO

Van Amsterdam Duo

Welkom op de website van het Van Amsterdam Duo, bestaande uit Vincent van Amsterdam op accordeon en Jeanine van Amsterdam op viool. Dit jonge gelauwerde duo speelt klassieke, moderne en tango muziek van componisten zoals Bach, Vivaldi, Kortekaas en Piazzolla. Het Van Amsterdam Duo heeft al vele prijzen gewonnen in binnen- en buitenland en geeft vele concerten per jaar, zo speelden zij o.a. op de Uitmarkt en het Emmy Verhey Festival. In het buitenland traden zij op in Oostenrijk, Servië en China.

Naast bestaand klassiek repertoire heeft het duo al diverse hedendaagse componisten geïnspireerd om voor hen te gaan schrijven, de componist Bernard van Beurden schreef voor het duo het sfeervolle 'Four Landscapes' en Frank van Gompel het spannende 'Message to Rodion'. Klik op repertoire voor de verschillende programma's die het duo dit seizoen speelt, en op repertoire historie voor de verschillende werken die het duo speelt of heeft gespeeld.
Kijk op de homepage of bij agenda voor de actuele concerten, kom naar één van de concerten en laat u verrassen door dit muzikale duo!


'' … Beide jonge musici spelen met een voorbeeldige nauwkeurigheid en compromisloos muzikale expressie. […] Dit duo promoot de combinatie viool en accordeon op een hoogwaardig artistiek niveau.''
Dick Idema

Breaking news

Klik op SHOP voor onze nieuwe cd CD Chanson Russe, met prachtige werken van Stravinksy, Shostakovich en Kusjakov...! 

 


Concertagenda

2019

  •  26 januari - 20.15 uur
    Jubileumconcert Haarlems Accordeon Orkest
    Gastoptredens zowel duo als solo
  • 7 april - 11.45 uur
    Stadstheater Zoetermeer