VAN AMSTERDAM DUO

Van Amsterdam Duo

Van Amsterdam Duo

Het Van Amsterdam Duo, ontstaan in 2004, is een bijzondere en unieke combinatie van de instrumenten accordeon (Vincent van Amsterdam) en viool (Jeanine van Amsterdam). Ga naar een concert van dit perfect op elkaar ingespeelde duo en word gegarandeerd verrast door de mooie samenklanken en spannend gekozen repertoire. Op hun repertoire staan werken van o.a. J.S. Bach, A. Vivaldi, D. Shostakovich, A. Kusjakow, S. Rachmaninov en A. Piazzolla. In 2011 is hun eerste CD onder de naam “A Flight Beyond The Time” uitgebracht. Op de CD staan duowerken alsmede solo repertoire van Vincent. In april 2016 brachten zij een Russische CD uit onder het label 7 Mountain Records genaamd “Chanson Russe”.

In de laatste jaren zoekt het Van Amsterdam Duo de samenwerking met hedendaagse componisten. Het Duo wil, naast het spelen van geweldige klassieke muziek, ook componisten aansporen om de klassiekers van morgen te schrijven voor deze succesvolle combinatie. Dit resulteerde in een aantal werken zoals 'Lente/Festina' van  Bram Kortekaas (2013), 'Four Landscapes' van Bernard van Beurden (2015) en Message to Rodion van Frank van Gompel (2014).

Prijswinnaars

Het Duo won al diverse concoursen in binnen en buitenland. Op het Nationaal Accordeon Concours in 2005, 2006 en 2009 behaalden het Van Amsterdam Duo resp. de 1e, 2e en 1e prijs. In 2009 waren Vincent en Jeanine laureaat op het Prinses Christina Concours. Tijdens het Coupe Mondiale 2010 in Kroatië behaalde het Van Amsterdam Duo in de Kamermuziekklasse de 3e prijs, en in 2012 de 1e prijs op het prestigieuze internationale Akkordeonwettbewerb Klingenthal.

Het Duo heeft concerten gegeven op diverse podia in het binnenland, waaronder op de Uitmarkt, Janine Jansen Festival, Grachtenfestival, Sail Amsterdam en het Emmy Verhey Festival. Ook in het buitenland heeft het duo zich veelvuldig gepresenteerd, met een tournee door Oostenrijk en concerten in Servië en China.