VAN AMSTERDAM DUO

Actueel aanbod

Repertoire - programma keuzes

Het van Amsterdam Duo heeft een zeer breed repertoire. Voor elk soort concert is er wat wils! Momenteel zijn er verschillende programma's te kiezen. Hieronder zijn de omschrijvingen van deze programma's te lezen.

Chanson Russe

Dit programma is het Russische programma, waar uiteindelijk ook onze laatste cd 'Chanson Russe' is uitgerold. In 'Chanson Russe' staat de Russische componist centraal. In Rusland heeft het accordeon en de viool een lange historie. De gekozen Russische composities zijn zeer geschikt voor de klank van deze instrumentcombinatie. Er worden uiteraard composities gespeeld  van de gevestigde componisten als Tchaikovsky, Stravinsky en Shostakovich. Daarnaast komen er werken aan bod van de componisten Kusjakov of Berinsky, die daar naadloos bij aansluiten. Ondanks de muzikale diversiteit van deze componisten, is de klanksfeer van het Russische landschap in deze werken altijd hoorbaar.

 Let's get Spanish

In dit programma gaat Het Van Amsterdam Duo gaat op de Spaanse tour. Met onder andere de beroemde Suite met
chansons van De Falla, muziek van Sarasate en Piazzolla en een Spaanse rapsodie van de Belgische componist Eddy Flecijn. 

Klassiekers en verborgen juwelen

Het Van Amsterdam Duo staat bekend om hun vurige spel en uitdagende programmering. Dit programma kan verschillende stukken bevatten (eventueel ook in overleg). Diverse kroonjuwelen, zoals de Vocalise van Rachmaninov en de Danse Macabre van Saint-Saëns, worden door het duo in een nieuw jasje gestoken, waarbij het klankresultaat zeer verrassend is. Daarnaast speelt het Van Amsterdam Duo ook een aantal verborgen juwelen van componisten als bijvoorbeeld Kusjakov, van Beurden of Bazzini. U maakt kennis met deze juwelen en zult deze niet gauw vergeten.